"Zombieland" je američka zombie akciona komedija za koju su scenario pisali Rhett Reese i Paul Wernick, dok ju je režirao Ruben Fleischer. U filmu igraju Woody Harrelson i mlade nade Jesse Eisenberg i Emma Stone. "Zombieland" je na blagajnama ostvario istorijski uspeh, jer je postao najuspešniji zombie horor film zato što je zaradio impresivnih oko 61 milion $ za nešto više od dve nedelje prikazivanja i sa prvog mesta večite top liste skinuo rimejk Romerovog "Dawn of the Dead". Finansijski uspeh se tu nije zaustavio, pa je ovaj film do sada zaradio oko 75 miliona $, a u njega je uloženo tri puta manje.
 
Ovaj apokaliptični film je iznad svega - dobra komedija. Nažalost, horor aspekt priče je poprilično zanemaren i film nema ni trunku neizvesnosti i zastrašujućih scena. Zombiji su modernog tipa, kakve je predstavio "28 Days Later", što znači da su brzi i dosta zajebani, a po scenaristima čak imaju i sposobnost učenja i pametniji su nego kako to obično biva. Ipak, tu njihovu crtu nisam primetio u filmu. Sami efekti tj. šminka su dosta dobri i tu nema zamerki.
 
Uz zabavnu priču, poseban kvalitet filma čini i glumačka postava koju predvodi autentični Woody Harrelson u ulozi simpatičnog manijaka koga odlično prate Eisenberg, poznat kao sestrić Rodžera Vrdalame iz istoimenog filma i sexy drska Emma Stone koja je igrala u "Superbad"-u. Kao šlag na torti je Bill Murray u neobičnoj ulozi samog sebe koji ima spektakularnu sudbinu. Osim blagog nezadovoljstva što horor elementi priče nisu ozbiljnije iskorišćeni, sve ostalo je jako dobro, zanimljivo i smešno i film preporučujem svima.
 
Uspeh filma je inače već naveo autore da razmišljaju o nastavku, a navodno su svi akteri presrećni zbog toga i sa nestrpljenjem očekuju drugi deo. Po priči scenarista je Harrelson čak izjavio da nikada ranije nije želeo da snimi nastavak ni za jedan njegov raniji film, sve dok nije snimio "Zombieland".