Režiser:
Marcus Nispel
Scenaristi:
Damian Shannon & Mark Swift
Uloge:
Jared Padalecki ... Clay Miller
Danielle Panabaker ... Jenna
Amanda Righetti ... Whitney Miller
Travis Van Winkle ... Trent
Aaron Yoo ... Chewie
Derek Mears ... Jason Voorhees
Radnja:
Kada se Clay, tražeći svoju nestalu sestru Whitney, pridruži Jenni, Trentu i drugim momcima i devojkama koji se zabavljaju u vikendici na po zlu čuvenom Kristalnom jezeru, ubrzo njihov, naizgled zabavan vikend postaje noćna mora jer počinje da ih proganja i ubija manijak koji vitla mačetom poznat po imenu Jason Voorhees.
 
Osvrt:
Prvo i odmah moram da napišem da nikada nisam bio ljubitelj slashera pa sam tako i na "Friday the 13th" i "Halloween" franšize gledao kao na uglavnom nezanimljive filmove koji me pre mogu uspavati nego me držati zainteresovanim. Možda zbog toga, a ne bih to sa sigurnošću tvrdio, ovogodišnji "Friday the 13th" me je gotovo ubio u pojam svojom neoriginalnošću, nenapetošću, dosadom.

Film je odavno deja vu, ne donosi ništa novo, a koliko mi je bio dosadan možda najbolje svedoči podatak da sam poslednjih pola sata proveo u opuštenoj priči sa burazerom i da ništa nismo izgubili time. Naravno, poseban šmek filmu daje i očekivani završetak, koji je jadan i predvidljiv.
Jedine dobre stvari u filmu su sam Jason Voorhees i to što se malo-malo pojavljuje par sisa u kadru, a sve ostalo je brutalno nezanimljivo i preporučujem da preskočite ovaj film.

Ocena: 2.5/10